Dbaj o zdrowie ludzi
ISO 22000 to wiodąca norma ISO dotycząca zarządzania bezpieczeństwem żywności. Jest to zestaw wymagań, które zapewniają, że firmy posiadają niezbędne standardy i kontrole w celu ochrony swoich klientów. Norma obejmuje wszystko, od programów, systemów i procesów bezpieczeństwa żywności po dokumentację i szkolenia. Dotyczy wszystkich rodzajów przedsiębiorstw spożywczych, takich jak restauracje, stołówki, szkoły, firmy cateringowe i supermarkety.
Jedną z największych zalet posiadania certyfikatu ISO 22001 jest zapewnienie stałego i niezależnego nadzoru nad przestrzeganiem standardów bezpieczeństwa żywności w organizacji. Poza tym certyfikat jest istotnym elementem wpływającym na zaanagażowanie kierownictwa i pracowników w dbanie o jakość dostarczanych wyrobów i usług świadczonych dla branży spożywczej. Oto 3 kluczowe zalety posiadania certyfikatu ISO 22000
Produkcja zgodna z międzynarodowymi standardami.
Wzmocnienie zaufania klientów do oferowanych produktów i usług.
Ograniczenie ryzyk związanych z wycofaniem wyrobu.
Audyt wstępny pozwala określić które wymagania nie są spełnione i tylko na tych się skupić przy przygotowaniu organizacji do certyfikacji. Jest to najszybsza metoda wdrożenia systemu zarządzania ISO 22000
Ocena istniejących procedur zarządzania środowiskowego w Twojej organizacji pod kątem wymagań ISO 22000 i prawnych .
Omówienie wyników audytu oraz określenie zadań do wykonania związanych z certyfikacją.
Określenie sposobu monitorowania wykonywanych zadań związanych z dostosowaniem obecnego sytemu zarządzania do wymagań wybranej normy ISO
Przeprowadzenie audytu certyfikacyjnego na podstawie uzupełnionej przez Klienta dokumentacji.
© 2025 All Rights Reserved.